Holmenkollen og Roseslottet

Det nye og for mange ukjente Roseslottet i Nordmarka rett overfor Frognerseteren er en enestående kunstinstallasjon som forteller om okkupasjonen av Norge fra 1940 – 1945. Vi ser malerier av Vebjørn Sand som omhandler temaet utstilt midt i skogen. Installasjonen står på et vakkert utsiktspunkt og vil synes fra sentrum av Oslo. Det hele er inspirert av «Den hvite rose», en ikkevoldelig motstandsgruppe som ble dannet av en gruppe studenter fra München. I 1943 ble flere av dem arrestert og dømt til døden. «Den hvite rose» ble omtalt som en av regimets farligste fiender. I følge med en av våre autoriserte Osloguider, som vil fortelle mye mer av historien bak og om selve kunstverkene, vil du få langt mer ut av besøket!

På vei opp til Roseslottet passerer man Holmenkollbakken og Skimuseet. Her kan man gjerne stoppe med mulighet for omvisning i museet, et glass musserende vin på toppen, eller prøve seg på zip-line fra tårnet med landing i unnarennet. Også Holmenkollen har sin krigshistorie,  I slutten av februar 1944 avholdt NS-myndighetene Ungdommens vinterleker her. Ca. 500 NS-gutter og -jenter deltok i lekene.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
KontaktContact us
No items found.
Tusen takk for bilder fra fotografene fra Visit Oslo, JakobDahlberg, Stein Bolstad, Hernan Rocha, Marianne Nygaard Larsen, Pål Andresen,Marit Utaker, Espen Utaker
Bestill privat guide

Har du lyst på en skreddersydd tur?

Fyll ut skjemaet under og du vil bli kontaktet innen kort tid
Kontaktinformasjon
1/5
Fortell oss litt mer
2/5
Hva trenger dere å få arrangert?
3/5
Hvor lang tur foretrekker dere?
4/5
Hvilket budsjett opererer dere med?
Jeg samtykker at mine personopplysninger
kan bli behandlet som beskrevet her.
5/5
Tusen takk! Du vil bli kontaktet innen kort tid.
NB! Noe gikk galt – gå tilbake og sjekk at du fylte ut alle boksene.
X