Om Oslo Guidebureau

Vi gjør reiser til uforglemmelige opplevelser

Oslo Guidebureau AS er byens ledende guideformidlingsfirma og tilbyr profesjonell planlegging og utførelse av alle typer arrangementer i Oslo. Firmaet har gjennom 20 år spesialisert seg på guiding i Oslo, enten det er for privatpersoner eller store grupper og hjelper gjerne med «det lille ekstra» enten det er opplevelser i skog og mark eller innsikt i Oslos skjulte kulturskatter. I tillegg tilbyr Oslo Guidebureau bistand ved store og små konferanser, samt med skreddersydde sightseeingprogram, faste vandreturer og tematurer i Oslo.

Oslo Guidebureau ble startet i 1996 og eies fremdeles i dag av Marit Utaker og Hilde Stoklasa. I 2016 feiret Oslo Guidebureau sitt 20-års jubileum og fokuserer fremdeles på den opprinnelige forretningsideen: Finne den rette guiden til det rette oppdraget og yte god og rask service.

Oslo Guidebureau er aksjonær i VisitOSLO, medlem i HSMAIVirke, Oslo Handelskammer og  Norsk-tysk Handelskammer.

På kontoret

Marit Utaker

Marit Utaker

Daglig leder
Autorisert Osloguide i tysk, engelsk, fransk og italiensk
marit(at)osloguide.no

Sonja Gjesdal

Bookingansvarlig
sonja(at)osloguide.no

Stefanie Tuma

Stefanie Tuma

Markedssjef
Autorisert Osloguide i tysk og engelsk
stefanie(at)osloguide.no

Jakob Dahlberg

Kontormedarbeider
jakob(at)osloguide.no

Operations Manager

Stein Bolstad

Operations Manager
stein(at)osloguide.no

Agnete Segalstad

Agnete Segalstad

Regnskapsfører
regnskap(at)osloguide.no

Om guidene

Guidene som er tilknyttet Oslo Guidebureau har svært variert bakgrunn. Mange er lærere, arkitekter, jobber i helsevesenet eller er studenter. Til sammen dekker guidene mer enn 20 ulike språk. Guidene er veldig glade i byen sin og gjør alt for å spre Osloglede og kunnskap.

For å bli autorisert Osloguide må man bestå en eksamen som arrangeres av Oslo kommune ved Osloguide utvalget. Det er en tredelt eksamen hvor kandidaten går opp i språkene han eller hun skal guide på, i tillegg til norsk. I tillegg til den muntlige eksamen må kandidaten bestå en 5 timers skriftlig eksamen som måler kunnskap og en praktisk eksamen i buss. Når alle 3 deler er bestått får kandidaten en guidenål som er eksamensbevis fra ordføreren i Oslo og deles ut under en høytidelig seremoni.

Totalt jobber mer enn 200 autoriserte Osloguider for Oslo Guidebureau.  Mange er spesialutdannet innen sine interessefelt.

Mer informasjon om hva som skal til for å bli Osloguide finner du her.

Oslo Guidebureau formidler også guider i København, Stockholm og Bergen som alle har respektive byers utdannelse og eksamen.

Et av høydepunktene i Oslo Guidebureaus historie

10. oktober 2006 ble Oslo Guidebureau kåret til Årets Handels- og Servicebedrift i Oslo

Juryen besto av:
• Per Ditlev Simonsen, ordfører
• Magnus Kalleberg, Aftenposten
• Solveig Brembach, Nordea
• Per Gunnar Rasmussen, BI Varehandel
• Jan Berggraf, Oslo Handelstands forening