MEKKA FOR MAT- OG DRIKKEELSKERE

I løpet av kort tid er Oslo blitt et mekka for mat- og drikkeelskere.

I dag tilbyr Oslo alt fra Michelin-stjerne restauranter til uformelle spisesteder. Vippa som ligger ved siden av Fiskehallen åpnet i 2017 og tilbyr smaker fra alle verdenshjørner. Og det ytterst på bryggekanten med utsikt over Oslofjorden, noen steinkast fra sentrum av byen. Mathallen på Vulkan  tilbyr både norske og internasjonale smaksopplevelser i en raus og hyggelig atmosfære.

Nordmenn drikker mer kaffe enn de fleste, og Oslo er et mekka også for kaffeelskere. Men det som gjør Oslo til en kaffeby utenom det vanlige, er at begeistringen for kaffe kombineres med iherdig innsats fra profesjonelle kaffemakere. Byens uavhengige kaffebarer serverer espressodrikker som mange mener i seg selv er verdt et Oslo-besøk. Allerede i 2011 skrev New York Times: «Det er Oslo du drar til for å få en kaffeopplevelse av de sjeldne.» En typisk Oslo-kaffe er lyst brent. Dette gjør at kaffen i Norges hovedstad gjerne smaker mer fruktig enn andre steder i verden. For en kaffeopplevelse utenom det vanlige, prøv for eksempel: Java på St. Hanshaugen, Tim Wendelboe på Grünerløkka og Fuglen ved St. Olavs plass.

Oslo Guidebureau er gjerne behjelpelig med tips for lunsj- eller middagssteder før, under eller etter en sightseeingtur. Vi tilbyr også egne mat- og drikketurer. Ta gjerne kontakt for mer info.

Les mer om «Oslo for foodies» på VisitOSLOs nettsider. Her finner du også en kalender som viser hva som skjer i matbyen Oslo.