Vi tilrettelegger besøksprogram med utgangspunkt Oslo i samarbeide med våre kunder.

Dagsturer fra Oslo
Andre forslag

Vi lager det du vil. Ta kontakt og sammen kan vi være kreative og skape en tur i Oslo og omegn du ikke vil glemme.
Ring +47 22 42 28 18

 

Hadeland - [ tilbake ]

Vi kjører til Hadeland Glassverk og ser på utviklingen i norsk glasskunst. Her kan vi blåse våre egne glass. Det er spennede butikker som selger glass samt andre norskproduserte varer.  Hele området er preget av vakker natur, bondegårder og skog. Vi kjører langs Tyrifjorden og Steinsfjorden opp til Dronningens utsikt. Det er en fantastisk utsikt ved fint vær. Området er viktig for jordbruk og var et av hovedsetene under vikingetiden.

 

Fredrikstad - [ tilbake ]

Turen fra Oslo til Fredrikstad tar ca 1 ½  - 2 timer med buss. Vi skal kjøre langs idylliske Oslo fjorden og tar en liten pause underveis.

Fredrikstad er en vakkert vedlikeholdt festningsby som ble grunnlagt i året 1567 av kong Fredrik II. Fredrikstad ligger i munningen av Norges lengste elv Glomma og skulle derfor ligge vel til rette for en kjøpstad. Vi går om bord i en av Fredrikstads båter. Vi skal krysse i skjærgården på Hvaler. Lunch om bord.

Tilbake på land går vi en rusletur i Fredrikstads gamleby hvor det også blir tid på egen hånd.

 

Sølvgruver og Laksefiske - [ tilbake ]

Vi kjører fra Oslo til Drammen, med  vakker natur og krysser Eikeren før vi ankommer Kongsberg. I Sølvverkets gamle bygning ved Nybrufossen har Norsk Bergverksmuseum samlet de største funn som er brakt ut av norsk fjell. Vi får se gruverutstyr, etser og mineraler. Dessuten vil vi lære om bergverkshistorien. I samme bygning ligger også Kongsberg Skimuseum, Den kongelige mynts museum og en utstillingen om Kongsberg  våpenfabrikk.

Vi fortsetter til Fossekroa hvor vi får servert en spesiallaget laksebuffet. Her er fersk laks fra elva utenfor tilbredt på de underligste måter og til serveres egenprodusert akevitt! Her skal vi riktig nyte. Kanskje noen vil prøve fiskelykken?

 

Blåfarveverket med gruvene - [ tilbake ]

Dette er en heldagstur som gir et godt innblikk i gruvedrft, utvikling av vår industri og den vakre naturen vi kjører igjennom. Det er alltid en spesialutstilling av en kjent kunstner på Blåfarveverket. Kanskje går du til innkjøp av noe koboltblått i butikken?

 

Drøbak - [ tilbake ]

Drøbak har med Julehuset og  nissens postkontoret skapt seg jul hele året, til tross for at dette er en liten pittoresque by som oser av sørlandsidyll. Byen er vel verd et besøk både sommer og vinter. På vei dit passerer man Roald Amundsens hus og tusenfryd. Kanskje har man lyst å besøke Oscarsborg  hvis anledningen byr seg. Drøbak er også kjent for sine mange gallerier.  
Hvis du lengter etter julen og norsk natur skal du bli med til denne idylliske ”hvite byen” ved fjorden.

 


 

- Klassikerne
- Vandreturer
- Andre turer i Oslo
- Dagsturer fra Oslo
- Operaen

Oslo Guidebureau © 2012

Photo credits

oww hoyde